Visie op gezondheid

Voeding

Wij hechten op onze school veel belang aan gezonde voeding. Het is bij ons de gewoonte dat de kinderen tijdens de ochtendpauze fruit of groenten eten en tijdens de namiddagpauze een koek (zonder chocolade aan de buitenkant). Uiteraard zijn groenten en fruit toegelaten in beide pauzes.

Gezonde voeding gaat verder dan wat er tijdens de pauzes wordt gegeten. Een aantrekkelijk gevulde brooddoos is minstens even belangrijk. Daarom vragen wij ook hieraan aandacht te schenken. Probeer creatief te zijn en varieer voldoende met het beleg op de boterhammen. Wat extra kerstomaatjes, radijsjes of stukjes wortel zorgen sowieso voor extra vitaminen. Al eens gedacht om een lekkere, verse koude groenten pasta met uw kind mee te geven in plaats van boterhammen?

In samenwerking met het oudercomité organiseren we een week van de gezonde voeding, waarbij de kinderen zelf een gezonde lunch kunnen samen stellen. Die week wordt er in de klassen ook aandacht besteed aan wat gezonde voeding inhoudt. We gebruiken hiervoor de actuele voedings- en bewegingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven ( zie website).

Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je kinderen reeds op jonge leeftijd bewust maakt van gezonde voeding, zij later ook een gezond eetpatroon voor ogen zullen houden.

Water mogen de kinderen de hele dag door drinken. De kinderen hebben een hervulbare drinkbus bij en mogen deze steeds bijvullen met kraantjeswater. Tijdens de lessen mag deze drinkbus op de bank staan.